Home
Diensten/Overzicht
Reiniging gevels
Reiniging daken
Renovatie/Restauratie
Voegwerken
Impregnatie
Graffiti
Vacatures
Referenties

Gevelrestauratie en renovatie, onze specialiteit!

Wacht niet te lang:

Door vochtopslag, slecht voegwerk, scheuren, vorstschade e.d, zijn vele gevels ernstig aangetast. Beschadigd voegwerk is de meest voorkomende oorzaak van vochtintreding in een gevel. Verwaarlozen van de voegen in de gevels kan dus nefast zijn voor de volledige woning! Als de voegen te poreus geworden zijn dan wacht je best niet langer meer om de gevel te herstellen.

Werkwijze gevelrestauratie/renovatie:

Bij herstelling worden de horizontale voegen uitgeslepen met een elektrische slijpmolen (min 1,5 cm diep), en de vertikale op een pneumatische (breekhamertjes op luchtdruk) wijze verwijderd met een minimale beschadiging aan de stenen. Voor oude en zachte voegen gebruiken wij een freesschijf (dike schijf). Na deze handeling vervangen wij alle beschadigde stenen op een vakkundige wijze.

Hervoegen:

Meestal volgt hierop het reinigen van de gevel door middel van zandstralen en hogedrukspuiten. Nadat de gevel grondig is schoongemaakt, kunnen wij enkele stalen voegsel zetten zodat u een keuze kunt maken uit verschillende voegkleuren. Het volledig hervoegen van een oude woning kan oogverbluffende resultaten opleveren! Nu volgt het reinigen door middel van zandstralen of naargelang de gevels of de klant het verlangt. Later wordt alles nogmaals grondig gereinigd met water onder hoge druk, om daarna alles zo verzorgd mogelijk en volgens de regels van de kunst terug te kunnen herinvoegen.

Andere herstellingen:

Behalve het vervangen van beschadigde bakstenen in gevels, herstellen wij ook beschadigingen in betonelementen (bv de onderzijde van balkons). Indien noodzakelijk dan vervangen wij de doorgeroeste wapeningsijzers en herstellen het geheel af met een herstelmortel. Voor scheuren in natuursteen en betonelementen injecteren wij eerst epoxymateriaal om de gescheurde delen met elkaar te verlijmen. Na het uitslijpen van de scheur vullen wij de scheur op met een herstelmortel.
Recht op een bouwpremie? info klik hier
Gevelreiniging en gevelrestauratie Smeets Marc
Borgveld 7 B-3941 Eksel Tel: 011/73.51.29 GSM: 0475 68 48 70 marc.smeets3@telenet.be
webdesign and maintenance by www.bullseyedesign.be